Over Sjoerd

Over Sjoerd

Sjoerd Krijtenburg werd in 1983 geboren in rockstad Den Haag. Zijn vader was technicus bij een lokale rockband en zodoende was Sjoerd als kleine baby al een fervent concertbezoeker. Al heel vroeg ontwikkelde hij een duidelijke voorkeur voor drums. Toen hij twee jaar oud was bouwde hij zijn eerste drumstel van melkblikken.

Inmiddels heeft Sjoerd de melkblikken verruild voor de prachtige ketels van de Duitse drumbouwer “Adoro” die hij als trotse endorser bespeeld met zijn eigen, samen met Pellwood ontwikkelde, signature drumstokken.

Als kleine jongen droomde Sjoerd er van om met zijn band in stadions te spelen en de hele wereld over te reizen om muziek te maken. Deze dromen zijn de afgelopen jaren ruimschoots uitgekomen met concerten in een vol GelreDome stadion, bij poppodia, op grote en kleine festivals, radio en tv optredens en binnen- en buitenlandse tours en shows met bands en artiesten als InSalvation, Saymore, Martijn van Essen, William Wixley, Draw the Parade, Gerald Troost en vele anderen.

Naast zijn werk als uitvoerend muzikant en drumdocent is ook het schrijven van liedteksten al heel lang een grote passie van Sjoerd. Het afgelopen jaar ontpopte hij zich dan ook meer en meer als een ambitieuze songwriter. Zo maakt hij ondermeer deel uit van het collectief YFeel maar werkt hij ook aan eigen songs.

Een grote kwaliteit van Sjoerd is het overbrengen van zijn aanstekelijke passie en enthousiasme op anderen om hen te motiveren het beste uit zichzelf naar boven te halen. Deze eigenschap komt bijvoorbeeld goed tot zijn recht in zijn rol als muziek coördinator en MT lid van Artsschool Elevate in Veenendaal en de functie van projectleider en coach bij het project Brandstof in Soest. Naast muzikant mag Sjoerd zich dus met recht een cultureel ondernemer noemen.