Sjoerd werd geboren op 25 augustus 1983 in Den Haag. Toen hij als peuter van twee op babyvoeding blikken begon te trommelen was zijn passie voor drummen al snel duidelijk.

Toen hij acht jaar oud was mocht hij eindelijk op drumles bij muziekschool Trias in Rijswijk. Later kreeg hij ook nog les van o.a. Martin Verhoef bij Muziekschool De Stoep in Spijkenisse, Peter Kil in Woensdrecht voordat hij op dertienjarige leeftijd werd aangenomen bij Codarts in Rotterdam. Hier had hij les van o.a. Bob Langenberg en Olaf Fase. In die tijd volgde hij ook veel masterclasses en bezocht hij vele clinics.

HQ School
Hij rondde zijn opleiding niet af maar besloot naast het spelen in bands, wat hij sinds zijn 15e deed, prive lessen te nemen en een bijbaantje te zoeken. Nadat hij een aantal jaren allerhande bijbaantjes als; krantenbezorger, telemarketeer, webdeveloper, muziekinstrumenten-verkoper en zelfs autopoetser combineerde met talloze coverbands, (punk)rockbandjes volgde Sjoerd in 2015 een jaar aan de HQ School in Voorthuizen. Dit was een plek waar jonge kunstenaars, dansers en muzikanten een jaar lang in een grote villa woonden om zich verder te ontwikkelen in hun kunstdiscipline maar ook om multidisciplinair samen te werken en te ontdekten hoe je als christen kunt functioneren in de culturele sector. Dit jaar vormt een belangrijk keerpunt in de carriere van Sjoerd, die besluit vanaf dat moment van muziek zijn beroep te maken.

InSalvation
Op de HQ School raakte Sjoerd bevriend met Martijn van Essen; een jonge zanger die ook op zoek was naar wat hij wilde gaan doen met zijn talent. Tijdens het jaar maakten de twee al plannen en zodra het jaar voorbij was startten zij de band InSalvation. Hiermee tourden zij door Nederland en Oost-Europa en speelden zij ook in bijvoorbeeld Spanje en Belgiƫ. Een paar jaar geleden besloot Sjoerd de band, inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde naam in de christelijke muziekwereld, te verlaten om zich op andere projecten te storten.

Saymore
Samen met een aantal andere studenten van de HQ School werd de rockband Saymore opgericht. Hiermee speelde Sjoerd op vele festivals en poppodia in Nederland en ook kreeg de band airplay op radiostations als Radio 538 en 3FM. Bij laatstgenoemde zender was de band een aantal keer te gast om live hun nieuwe single te spelen. Bij Saymore ontdekte Sjoerd ook zijn passie voor het schrijven van songs.

Make up Your Mind
Terwijl Saymore als gevolg van wisselingen in de bezetting langzaam aan ten einde kwam werd Sjoerd benaderd door de skaband Make Up Your Mind. Kort nadat Sjoerd de band kwam versterken besloten de bandleden om niet langer als Make Up Your Mind maar als de nieuwe band Draw the Parade verder te gaan.

Draw the Parade
Sinds 2012 maakt Sjoerd deel uit van Draw the Parade. De band is voortgekomen uit de skaband Make Up Your Mind maar speelt tegenwoordig voornamelijk popmuziek met invloeden van latin-pop tot funk en hiphop.

De band tourt langs (veelal christelijke) festivals in heel Europa en staat garant voor energieke shows! Met hun single “I Came Here To Dance” (i.s.m. Claudius Mittendorfer) wisten zij hoge ogen te gooien in de indie charts en airplay op nationale radio en tv te verkrijgen.

In 2015 lanceerde de band de EP “Live like you love it” en speelde Draw the Parade naast een Europese tour ook een concert in het Gelredome tijdens de EO Jongerendag. Dit concert werd live uitgezonden op NPO 3.

Gerald Troost
Sinds het begin van 2019 maakt Sjoerd regelmatig deel uit van de liveband van gospelzanger Gerald Troost. Hij combineert mooie luisterliedjes met energieke nederpop en worship.

Sessiemuzikant
Sjoerd is een echte bandjes drummer maar wordt daarnaast regelmatig gevraagd als sessiemuzikant in de pop, rock en worship scene. Ook schrijft hij veel voor verschillende bands/projecten die deze biografie (nog) niet gehaald hebben.

Drumles en workshops
Sinds 2010 geeft Sjoerd naast zijn werkzaamheden als uitvoerend muzikant met heel veel plezier drumles aan leerlingen van alle leeftijden op zowel zijn eigen drumschool “Drumcollege” als de in Veenendaal gevestigde popschool “Elevate”. Daar biedt hij, naast de reguliere drumlessen, met het door hem ontwikkelde concept: “De Drumbende” kinderen die nog te jong zijn voor drumles de mogelijkheid om de eerste stappen te zetten binnen een slagwerkgroep voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar.

Zo nu en dan verzorgt Sjoerd ook educatieve en teambuilding workshops voor scholen en bedrijven.

Adoro drums
Sinds 2015 is Sjoerd een trotse endorser voor de Duitse Custom drumbouwer Adoro. Op festivals in Duitsland stonden de drumkits van Adoro vaak, naar volle tevredenheid van Sjoerd, als festival kit klaar en na een bezoek aan de fabriek in Hamburg wilde Sjoerd niet anders meer dan zelf op een Adoro spelen! Naast de geweldige Maple “City Lights”-serie biedt Adoro ook de “Worship”- serie aan. Met hun dunne ketels zijn deze prachtige klinkende drums een uitkomst op plekken waar wat minder volume kan worden geproduceerd maar wel een goede intentie en sound nodig is.


Zildjian Cymbals
Sjoerd speelt sinds begin 2019 op Zildjian cymbals.